I vores børnehave lægger vi stor vægt på at skabe et varmt, trygt og hjemligt miljø, hvor børnene kan opbygge nære og meningsfulde relationer. Vi ser os selv som én stor familie og tror på fællesskabets vigtige betydning. Det er vigtigt for os at alle, som kommer ind i huset føler sig set og velkommen. Vi hilser altid godmorgen og farvel.

Vi er opdelt i to faste ”familier”, hvor børn og voksne er tæt knyttet sammen. Sammen spiser vi, holder samlinger og udforsker verden på ture.

Vi arrangerer også aktiviteter for forældrene, hvor de kan mødes og støtte hinanden i deres rejse som forældre. Vi sætter stor pris på at fejre årets gang og de traditioner der følger med. Mange af vores aktiviteter tager netop udgangspunkt i de skiftende årstider og det er vigtigt for os at videreformidle baggrunden for vores traditioner året igennem. Det har stor betydning for vores kultur og identitet - og i en verden, hvor alting er i stadig forandring, giver det tryghed at og genkendelighed at være del af de fire årstiders faste rytme.

Møllebakken er en grøn institution hvor vi arbejder med at gøre børnene miljøbevidste. I dagligdagen, samt i vores miljømåned i september, lærer vi børnene om miljø og de forskellige indsatser vi gør, for at passe på naturen.

Naturen er vores legeplads- Her udvikles, udfordres og styrkes motorikken. Møllebakkens legeplads er fyldt med natur. Vi har en skøn have med en lille ”skov” og mange eventyrlige kroge som indbyder til leg og fordybelse. Vi har drivhus og køkkenhave hvor børnene dyrker, høster og spiser egne grønsager. Vi lærer børnene om naturen og om at passe på dyr, insekter og planter. Vi er gæster i naturen og vi behandler den med respekt.